Du ska inte behöva begränsas av mönster när du syr, det är utan regler vi får utöva kreativitet på riktigt!

Sy tjusig blus är utbildningen som ger dig verktyg till att kunna sy fluffiga klänningar från din fantasi och där du dessutom får recept till att kunna sy 20 unika klänningar.

Gör dig redo för att slå hål på lagar och regler inom sömnad, det är nämligen du och tyget som kommer överens om vad ni vill skapa – inte mönstret som ska bestämma över er

Sy tjusig blus.

Känner du igen någon av känslorna..?

Du är en kreativ person som sytt tidigare, men känner dig begränsad av att behöva använda mönster då det är svårt att hitta den klänning du föreställt dig.
Du skulle vilja sy mer men har svårt att hålla dig motiverad då så mycket tid läggs på förberedelser, istället för att direkt kunna börja klippa i tyget
Du har försökt att lägga mönstren åt sidan, men känner dig osäker på vilka mått du ska använda. Om du bara kunde få lite vägledning..
Du vill gärna sy på frihand, men det känns som ett överväldigande stort projekt att ta sig an då du inte vet vart processen ens har sin början.
Du är rädd att göra fel och därmed slösa massa tid och fint tyg utan resultat. Du skulle önska lite hjälp med hur du undviker de största misstagen.

..Då är det min hand du ska hålla!

Hänger du med och syr klänningar med mig?!

Sy tjusig blus är en digital utbildning som består av 8 moduler, utformad på ett sätt som gör att vi håller effektivitet genom alla moment.

Du kommer att få lära dig att utgå ifrån tygets mått istället för att utgå ifrån ett mönster och hur du därefter kan skapa fantastiska klänningar anpassade efter dina mått.

Alla moment finns inspelade i videoformat och kompletteras med beskrivningar i text.

Du behöver inte vara någon fena på att sy, men du behöver ha visioner om dig själv svävandes i en fluffig sommardröm!

När du är färdig med min utbildning kommer du att..

Ha fått recept för att kunna skapa 20 unika klänningar och ha färdigställt tre magiska blåsor.
Du kommer att få ta del av hemligheten bakom de flesta av mina klänningar och lära dig hur du med tyget som utgångspunkt kan skapa fluffiga klänningar.
1
Känna dig tryggare i dina mått och veta hur du kan använda dem i din sömnad.
Du kommer att få ta del av vilka mått jag använder, ta fram dina egna och lära dig hur du kan applicera dem på de olika delar du vill sy.
2
Ha fått verktyg som du kan använda dig av för att skapa egna recept utifrån din fantasi.
Förutom de delar vi skapar under kursens gång så får du tips om hur du kan använda de verktyg och metoder vi tillämpar under utbildningen till dina framtida projekt.
3
Ha fått grepp om processen, vart ditt skapande av en klänning börjar och hur du tar dig fram till din sista söm.
Även om du vill bli mer fri i din sömnad så finns det en tydlighet i vilken ordning vi gör alla moment för att färdigställa våra klänningar med minsta möjliga farthinder. Även om resan är målet..
4
Uppleva en känsla av att det inte är så noga som du hade tänkt att det skulle behöva vara.
Mitt motto – ju mer tyg, desto mer volang. Om jag inte missminner mig så tror jag inte att jag nämner sömsmån en enda gång under kursen.
5
Ha byggt upp ett kreativt nätverk
Kanske är du inte heller en särskilt extrovert person. Men något jag upptäckt när jag pratat med nyfunna vänner som gillar att sy, tiden försvinner. Det är en gåva att få hänga med likasinnade!
6

Sy tjusig blus innehåller fantastiska klänningar, men framförallt lär jag ut mitt sätt att tänka och allt som ligger till grund för tjusig blus!

Under en tidsbegränsad period kan du nu signa upp dig på Sy tjusig blus och sy klänningar med mig under September månad.

(Värde 13500 kr)

Lär dig sy fluffiga klänningar på frihand
Vi följs åt under processen för att skapa tre klänningar, du kommer därefter kunna skapa över 20 unika klänningar genom att kombinera de olika delar du lärt dig att sy.
->
60 videolektioner fördelade på åtta moduler
Lektionerna är oftast korta, men väl uppdelade för att du enkelt ska hitta tillbaka till moment du behöver påminnas om.
2
Kompletterande texter
Utöver de inspelade lektionerna så kan du följa stora delar av processen även i textformat.
3

Utöver det vill jag att du ska få ta del av några bonusar!

BONUS 1. Kreativt community och Live Q&A med Ida (Värde 3000 kr)
Förutom att vi syr oss igenom 8 moduler tillsammans, kommer du också ha möjlighet att få direkt vägledning av mig om du fastnar. Under dessa fyra veckor kommer jag att coacha dig och dina kurskamrater i grupp, en timme i veckan.
->
BONUS 2. Sy tjusiga snoddar (Värde 750 kr)
Självklart måste du kunna matcha din klänning med en scrunchie. Jag visar dig hur jag syr mina och ger dig ett recept på ungefärliga mått
2

Totalt värde: 17 250 kr

Du får den just nu för 6 900 kr inklusive moms

Du kanske inte vill erkänna det men..

För att bli riktigt bra på något så krävs det att vi övar.


Om du ska sy utan mönster så krävs det att du vågar göra fel. Precis som med allt annat vi gör för första gången.


Men varför riskera att det går på tok när du kan stanna i det trygga och göra något du behärskar?


Du börjar tänka i banor om att ta fram måttbandet, börjar skissa på något eget, men blir åter igen överväldigad över vart du ska börja processen.


Varför äventyra ett magiskt tyg som du vet att du kan använda ett mönster till?

Tänk om.. du inte behöver vara bäst första gången du provar.
Tänk om någon annan gjort misstagen före dig och kan hjälpa dig att undvika dom.

För det är egentligen allt min kurs handlar om

I min digitala kurs – Sy tjusig blus – vägleder jag dig i processen att börja sy på frihand. Du får
med dig massvis med verktyg för hur du ska tänka när du utgår ifrån tygets mått istället för
att utgå ifrån ett mönster. Låt mig berätta mer konkret om vad den faktiskt innehåller..

Sy tjusig blus.

Kursen har en tvådelad struktur. Under första halvan syr vi en typisk tjusigblus-klänning från A till Ö. Under andra delen av kursen är modulerna uppdelade efter vilken “mönster”-del vi ska skapa. Vi ägnar då en modul till att skapa två olika överdelar, en till två ärmar och en till två kjolar innan vi slutligen syr ihop alla delar till två klänningar!

MODUL

1.

Lära känna

Under den här modulen får du bekanta dig med symaskinen, plaggen du ska sy och dina mått. Jag kommer att dela med mig av tips, din inköpslista och hur du förbereder ditt påslakan.

MODUL

2.

Min hemlighet

Under dessa lektioner kommer du att börja forma dina delar och jag kommer att avslöja hemligheten bakom de allra flesta av mina klänningar. Därefter ser vi till att hitta din hemlighet!

MODUL

3.

Sy ihop

Även om processen i sig är fantastisk, så lär jag dig allt jag kan om effektivitet och därav att hålla tålamod och motivation uppe. Tillsammans syr vi ihop respektive del, uppspelt över att vi i nästa modul kommer att ha en färdig klänning!

MODUL

4.

Rynka och färdigställ!

Du får lära dig allt jag kan om fluffiga kjolar och puffiga ärmar. Vi färdigställer vår första klänning, provar och firar!

MODUL

5.

Justera överdel

Tygband går att använda till mycket. Jag delar med mig av hur jag använder mig av dem i olika storlekar. Du introduceras till två överdelar med olika halsringning och vi använder också två nya metoder för att få snygga kanter i halsen!

MODUL

6.

Justera ärm

Resårband går att använda för att forma olika delar av ett plagg, under en lektion vägleder jag dig till hur du kan använda dig av dem. Du kommer att få lära dig två nya sätt att sy ärmar på och tro det eller ej, men vi gör det utan mall.

MODUL

7.

Justera kjol

Även om det inte är min favoritsyssla så vill jag visa dig hur du syr knapphål och ge dig mina bästa tips för att göra det. Vi behöver två knapphål för att göra en av våra två nya modeller av kjol och vi kommer även sy en massa volang!

MODUL

8.

Färdigställ och fira!!

Vi syr ihop alla delar vi förberett under modul 5, 6 och 7. Bara du väljer om du vill sy ihop dem maka eller omaka. Jag säger det igen, det finns inga regler! SJÄLVKLART provar vi klänningarna och firar ditt fantastiska arbete!

Så vem är jag?

Jag heter Ida Billström och det är jag som ska lära dig att sy drömmiga klänningar på frihand!

Jag har alltid haft en obotlig fantasi, men aldrig riktigt veta hur jag ska uttrycka den. Alla idéer som bubblat i mitt huvud har jag fått vägleda min sambo till att skapa. Det har varit roligt, men ändå inte riktigt samma sak som att få färdigställa på egen hand.


När jag hittade mitt material, tyget, så vart det väldigt uppenbart. Det finns inget så självförverkligande som att åstadkomma något på egen hand och att få gå runt och vara lite smygstolt över något man lyckats skapa.


Jag sa upp mig från en tjänst jag har fyraårig utbildning inom. Sedan dess har jag de senaste månaderna lyckats starta företag, bygga upp en otrolig skara av återkommande kunder och fått publicitet i både tidningar och tv.


Mina vänner skulle säga att jag ofta är för hård mot mig själv. Det gör det extra stort för mig att säga att jag är otroligt stolt över det jag gjort och gör idag.


Inga visioner eller fluffiga klänningar kan någonsin vara för stora!

..och vad kan du förvänta dig av mig?

Efter att du hängt med mig i Sy tjusig blus kommer du att..

Spara tid och tålamod
Genom att slippa använda nya mönster varje gång du ska sy, sparar du inte bara tid och pengar på att hitta och köpa dem. Du kommer också att hålla dig motiverad då du snabbt får börja arbeta med ditt tyg, istället för att ägna dig åt mycket förarbete.
1
Känna mer självförtroende i processen
Efter min vägledning kommer du veta vilka steg och i vilken ordning du ska ta dem för att sy en klänning från din egen fantasi. Du kommer också känna dig trygg i hur du ska använda dig av dina mått.
2
Ha färdigställt 3 fantastiska klänningar
Om inte fantasin är i sitt esse har du möjligheten att kombinera de delar du fått recept på till 20 helt unika klänningar som du kommer kunna anpassa efter dina mått och ditt lakan.
3
Ha fått med dig verktyg
Att använda för att skapa klänningar från din fantasi. Moment som vi behandlar under kursen går att applicera på andra delar av ditt plagg och kan ge olika uttryck beroende på hur du väljer att använda dem.
4

.. kanske viktigaste av allt, vad säger andra om mig?

I Juni lanserade jag min kurs Sy tjusig blus för första gången, några av mina fantastiska studenter säger såhär..

Jag längtar tills vi får hänga tillsammans!

För ganska precis ett år sedan färdigställde jag min första klänning, utan några som helst förkunskaper. Eller räknas textilkörkortet från grundskolan? – Det var nog med nöd och näppe mitt tålamod fick med sig det.

När jag upptäckte att det fanns sätt att skapa, där jag inte var tvungen att följa regler eller lägga tid på förarbete så hittade jag också en ny värld.

Utan att ljuga skulle jag gissa att jag sytt i genomsnitt 10 h om dagen sedan dess.

Alla ärmar har inte hamnat åt rätt håll och alla klänningar har inte blivit favoriter, men övning har gett färdighet. Det är något som du också förtjänar att kunna!

.. och vår lilla värld förtjänar att vi tar tillvara på alla fantastiska tyger som redan finns!

Det finns ett överskott av textilier hos frivilligorganisationer på 3 kg per person och år, låt oss hjälpas åt att ge dem nytt liv!